MAVROS Lighting: όλα στο φως.

MAVROS Lighting: ολα στο φως

Μέταλλο, ξύλο, γυαλί και ύφασμα: οι πρώτες ύλες με τις οποίες η δημιουργική ομάδα της MAVROS Lighting σχεδιάζει και κατασκευάζει φωτιστικά εσωτερικού χώρου με σύγχρονη και κλασική αισθητική.

cover_620_02

Η Δήμητρα Μαύρου μιλά στο Interiors from Greece για την επιχειρηματική και σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας MAVROS Lighting.


Οι στοχοι

«Η εξωστρέφεια είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Η εταιρεία συνεχίζει σταθερά την προσπάθειά της να εισχωρήσει σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού. Η επιτυχημένη παρουσία της τα τελευταία πέντε χρόνια στις αραβικές χώρες αποτελεί σημείο αναφοράς και εκκίνησης για νέες συνεργασίες και για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με το υπάρχον πελατολόγιο. Παράλληλα, στοχεύουμε στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας με τον εκσυγχρονισμό της μονάδας παραγωγής και την μετατροπή της σε πλήρως καθετοποιημένη. Τέλος, επικεντρωνόμαστε στη χρήση νέων υλικών σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς. Στόχος μας να μειωθεί το κόστος και ο χρόνος της παραγωγής».

fotistikamonternasmartsilvermavros595334_620photo: MAVROS Lighting

Διεθνεις αγορες

«Το άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού είναι ένας μονόδρομος που πρέπει να διαβεί κανείς με πολύ καλή προετοιμασία, σε όλους τους τομείς. Επενδύεις αρχικά στην ποιότητα του προϊόντος με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και προδιαγραφές. Επενδύεις σε υπεύθυνους συνεργάτες με σκοπό την προβολή και προώθηση του προϊόντος σου, σεβόμενος τις συνθήκες και την κουλτούρα της κάθε χώρας. Στη συνέχεια δημιουργείς μια μηχανή που πρέπει να δουλέψει άψογα. Από την ανταγωνιστική τιμή του προϊόντος – τη σωστή κοστολόγηση – και την άψογη τυποποίηση μέχρι και τη μεταφορά με απόλυτη ακρίβεια στον τελικό αποδεκτή. Η στροφή και το άνοιγμα σε νέες αγορές οφείλει να είναι μια μεθοδευμένη μετάβαση. Είναι αρκετά απαιτητική και αλλάζει τελείως τη δομή μιας εταιρείας εισάγοντας νέες διαδικασίες και πρότυπα. Μια μετάβαση, όμως, άκρως απαραίτητη στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Είναι ένας παράγοντας που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες υγιούς επιχειρηματικότητας και μάλιστα με πολύ θετικά αποτελέσματα».

kalodiaprasinawhiskeymavros59527s4green_620photo:MAVROS Lighting

Η σχεδιαστικη προσεγγιση

«Συνεργαζόμαστε και επενδύουμε σε Έλληνες σχεδιαστές για τη συνεχή ανανέωση των συλλογών μας με καινοτόμα φωτιστικά με σχεδιασμό σύγχρονο και ταυτόχρονα διαχρονικό. Αλλά και με μια ακόμη βασική προϋπόθεση: τη βελτίωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος κάθε προϊόντος. Αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση της σειράς CASTELO στην πρόσφατη διεθνή έκθεση ΙΝDEX τον Μάιο στο Ντουμπάι με πολύ ενθαρρυντικά εμπορικά αποτελέσματα».

Η «σφραγιδα»

«Ως κύριο πλεονέκτημά μας θα τοποθετούσα την παραγωγική διαδικασία στο σύνολό της. Κι αυτό λόγω της σχεδιαστικής ευελιξίας όσο και της άψογης επικοινωνίας με τον κάθε πελάτη – στοιχεία που εξασφαλίζονται από την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού της MAVROS Lighting. Έτσι, παρέχουμε φωτιστικά που ανταποκρίνονται στις αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις κάθε έργου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι διατηρούμε σταθερές συνεργασίες με αρχιτεκτονικά γραφεία και τεχνικές εταιρείες για τη δημιουργία φωτιστικών και ειδών φωτισμού για συγκεκριμένα projects. Σταθερές και πολύχρονες είναι και οι συνεργασίες μας με τους προμηθευτές πρώτων υλών και εμπορευμάτων. Κατά συνέπεια, μπορούμε πάντα να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε παραγγελία. Παράλληλα, ένα στοιχείο που μας δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα είναι η υπηρεσία after sales service που παρέχουμε».

floorlampflexmavroslighting60101_620photo: MAVROS Lighting

ID

Ξεκίνησε το 1962 ως μια μικρή βιοτεχνία στα Κάτω Πατήσια και σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο καταξιωμένες ελληνικές εταιρείες κατασκευής φωτιστικών. Ο Κωνσταντίνος και η Δήμητρα Μαύρου συνεχίζουν το όραμα του ιδρυτή Ιωάννη Μαύρου για το συνδυασμό άριστης ποιότητας,  πρωτοποριακού σχεδιασμού και υψηλής αισθητικής. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2.500τ.μ. στη Μεταμόρφωση Αττικής, με μια κάθετη μονάδα παραγωγής φωτιστικών, η MAVROS Lighting παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για φωτισμό οικιακής αλλά και επαγγελματικής χρήσης. Παράλληλα με τις δικές της συλλογές, συνεργάζεται και με διεθνείς οίκους φωτιστικών, επίπλων και ανεμιστήρων οροφής

floorlampwithshademavrosnaxos6028ckonto_620photo: MAVROS Lighting
mavroslightingdubaibathroom8983090_620photo: MAVROS Lighting